27 Mayıs 2010 Perşembe

"Free Gazze!"

Bugün saat 17.00'de Gazze'ye doğru hareket edeceğiz... Herkesin yüzünde bir heyecan, bir çoşku okunuyor.. Arkadaşlardan telefonlar geliyor...Hepsinde bir telaş.. İsrail Hükümeti İnsani Yardım Gemilerinin Gazze'ye girmesine izin vermeyeceğine dair bir açıklamada bulunmuş. Yabancı uyruklu gönüllüleri direkt sınır dışı edeceğini ve Filistin, İsrail asıllı kişileri de tutuklayacağını açıklamış... 50 farklı ülkeden gelen gönüllülerin tek bir amacı var; İsrail kuşatmasını delerek Gazze'ye insani yardım malzemelerini ulaştırmak... Bir insan, komşusu acı içinde kıvranırken nasıl rahat uyuyabilir ki??? Peki biz Filistinin yardım çağrısına cevap vermezsek nasıl bir insan olabiliriz ki? İşte biz bu düşünce ile içimizde çoşku sırtımızı Allah'a yaslıyarak yola çıkıyoruz... Kalbimizde korkuya yer yok..
Bir gazeteci arkadaşın İsrail Demokrasi Partisi Milletvekili Hanin Zabi röportajında tercumanlık yaptım... Kendisine hapse düşmekten korkup korkmadığını sorduk. Sayın Zabi 4 kuşaktır Filistinlilerin İsrail işgalini günbe gün yaşadıklarını artık buna dur demenin zamanı geldiğini söyledi..
Ocak ayında karadan gerçekleştirilen yardım konvoyuna katılmış olan bir arkadaş bize Gazze'de yaşayan Filistinlilerin, en temel ihtiyaçları olan su, elektirik, kanalizasyon sistemi olmaksızın hayatlarını nasıl idame ettirmeye çalıştığını anlattı... Evlerinde bir tek eşya bulunmayan bu insanlara "neyiniz eksik?" diye sormaya utandıklarını söyledi...
Biz bu kadar ferah yaşarken bir insanın bu durumda olmasına nasıl göz yumabiliriz? İşte bu yüzden buradaki 50 farklı milletten 600'e yakın kişi bir ağızdan "FREE GAZZE!" diye haykırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder